Det tar tid å tilberede høne på tradisjonelt vis, men resultatet er verdt det. Retter som norsk hønsefrikassé og fransk coq au vin er anerkjente delikatesser, perfekt til søndagsmiddag for hele familien eller vennekretsen. Suppe og kraft kokt på økologisk høne blir lys og lett, og er svært godt egnet som utgangspunkt for supper, sauser og som smaksforsterker i andre retter.
Økologisk høne fra Lykkelig mat produseres etter økologiske prinsipper med spesiell vekt på dyrevelferd. Våre høner har god plass til å boltre seg både inne og utendørs.
Hønene spiser økologisk fòr (hvete, rug og mais), og hanene holder ro og orden i flokken.
Resultatet er høner som trives, og det kjennes på smaken.
Økologisk mat er produsert uten bruk av kunstgjødsel eller syntetiske plantevernmidler, og er derfor mindre energikrevende, og mer klimavennlig enn vanlig landbruk.
Etterspørselen etter økomat skyter i været, men med dagens jordbrukspolitikk er terskelen for å omstille seg høy. Det kreves store investeringer, og en god porsjon mot for å gå over fra vanlig til økologisk drift.
I 2003 investerte Sørli omtrent fire millioner kroner i et nytt hønsehus hvor hønene i størst mulig grad skal kunne følge sine instinkter. Hønene har for eksempel hver sin vaglepinne.
.