
1 stk høne
150 g selleri rot, renset og delt
150 g persillerot , renset og delt
2 stk løk i båter
2 stk laurbærblad
2 stk hvitløks båter
1 ss hakket fersk ingefær
1 dl hvitvin
endene av aspargesen
Vann til det dekker
Til suppen:
1 dl fløte
1 bunt asparges
1 dl grønne erter
3 stk gulrøtter delt i to
12 stk Aspargesbønner i skiverSlik gjør du:
Ha ingrediensene til kraften i en gryte og la det småkoke i 1,5 – 2 timer til kjøttet er helt mørt og faller lett fra bena.
Rens kjøtt for skinn og bein. Sil kraften.
Reduser til ca.6 dl.
Ha de grønne sakene i kokende saltet vann i noen minutter . skyll raskt i iskaldt vann.
(Det får fargen fram i grønnsakene og de beholder spensten)
Spe kraften med fløte og pisk inn eggeplommen. Smak til med salt og pepper.
Ha i grønnsakene , vent noen minutter og server.