HØNSEFRIKASÈ MED SELLERI, GULROT OG PURRE

Picture 3625

Kraft:
1 stk høne
1 stk gul løk , i biter
1 stk sellerirot , i skiver
2 stk gulrot , i skiver
1/2 stk purre, det hvite i skiver
 
Frikasé:
1/2 stk purre(det grønne) , i skiver
3 stk gulrot , i skiver
3 stk stangselleri(stenger) , i skiver
6 stk potet , i skiver
1/4 l fløte (evt.melk)
1 l Hønsekraft
3 ss Smør
3 ss Mel til jevning
 
Bladpersille eller kruspersille
 
Salt og pepper

Slik gjør du:

Legg høne og grønnsaker til kraft i en kasserolle og fyll vann til det dekker.  
Kok til hønen er helt mør(Ca.1 1/2 time). 
Ta ut hønen fra kraften og rens den for kjøtt. 
Kok ned kraften med grønnsakene  til det er redusert ned til ca 1 liter kraft. 
Sil av og ta vare på kraften.
Smelt smør , rør i mel og spe med fløte eller melk. Spe så med kraften til passe konsistens. 
Smak til med salt og pepper. Ha i de andre grønnsakene og kok til alt er mørt – ha så i hønsekjøttet. 
Server med hakket persille på toppen.


Lykkelig Mat as, Sørli, 1784 Skjeberg, Norge