Kraft:
1 stk høne
1 stk gul løk , i biter
1 stk sellerirot , i skiver
2 stk gulrot , i skiver
1/2 stk purre, det hvite i skiver
Frikasé:
1/2 stk purre(det grønne) , i skiver
3 stk gulrot , i skiver
3 stk stangselleri(stenger) , i skiver
6 stk potet , i skiver
1/4 l fløte (evt.melk)
1 l Hønsekraft
3 ss Smør
3 ss Mel til jevning
Bladpersille eller kruspersille
Salt og pepper
Slik gjør du:
Legg høne og grønnsaker til kraft i en kasserolle og fyll vann til det dekker.
Kok til hønen er helt mør(Ca.1 1/2 time).
Ta ut hønen fra kraften og rens den for kjøtt.
Kok ned kraften med grønnsakene til det er redusert ned til ca 1 liter kraft.
Sil av og ta vare på kraften.
Smelt smør , rør i mel og spe med fløte eller melk. Spe så med kraften til passe konsistens.
Smak til med salt og pepper. Ha i de andre grønnsakene og kok til alt er mørt – ha så i hønsekjøttet.
Server med hakket persille på toppen.