HØNSEGRYTE MED FENIKKEL

Picture 3630

Kraft:
1 stk høne
1 stk gul løk
5 fedd hvitløk
6 stk fennikel frø
4 stk hvit pepper
2 stk gulrot
1 stk fennikel
1 dl   hvitvin eller 1ts hvitvinseddik

 
Til gryten:
1 ss  smør
2 stkfennikel i skiver
1 bunt reddiker i skiver
1 dl  fløte til jevning
1 ss  Dijon sennep.

Salt og pepper

Litt mel eller annen jevning.

Slik gjør du:

Skrell og del grønnsakene til kraften , legg de sammen med hønen i en kasserolle med vann.
Kok opp. Hønen skal ikke fosskoke, men bare trekke ved 80-85 °C. 
Det vil si at det skal være såvidt bevegelse i vannet uten at det koker.
Koketiden er 11/2  –2 timer. Hønen er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena. 
Ta opp hønen fra kraften. Rens så kjøttet for skinn og ben og sil kraften. Kast restene av kraft grønnsaker. 
Reduser kraften ned til ca.1 liter. Smak til med salt og pepper.
Smelt smør i en kasserolle med mel eller annen jevning, spe med fløte og kraft. 
La det bli rikelig med saus, dette skal serveres med skje på siden. 
Smak til med sennep. Ha i fennikel og kok til fennikelen er mør, tilsett hønsekjøtt. 
Server med skivede reddiker og ferskt brød.



Lykkelig Mat as, Sørli, 1784 Skjeberg, Norge