PERSISK HØNE MED APPELSIN OG TOMAT

Picture 3638


4 lår av høner
salt 
1 boks hermetiske tomater
skall av en appelsin( økologisk)
3stk laubær
1 stk løk
1 stk hvitløk
1 ts korianderfrø
2 ts kummin
1 ts mynte
1 ss persille
2dl appelsinjuice
3 stk tørkede aprikoser i strimler
olje til steking
 

2 stk squash i biter
4 selleristenger i biter
1 rød paprika i biter
1 stk appelsin i skiver
1 stk løk i båter
salt og cayennepepper


Slik gjør du:

Bland krydder med litt olje og gni inn lårene med krydderblandingen
Stek lårene i varm olje til de er brune. Fyll på med løk, hvitløk ,tomat og aprikoser. 
Ha kaldt vann til det så vidt dekker og kok til lårene er møre. 
Ha i biter med selleri, squash og appelsiner i skiver
Smak til med salt og cayennepepper

Server med ris eller coscos. En kald yoghurtsaus med koriander og hakkede nøtter er også deilig til.


Lykkelig Mat as, Sørli, 1784 Skjeberg, Norge